Jääkiekkoliigan kärki Ilves koki keskiviikkona oudon kohtalon, kun se hävisi Kuopiossa KalPalle erikoisin numeroin 4-7.

Sarjan tähtivahtien joukkoon kuuluva Marek Langhamer sai tehdä tilaa Jakub Malekille toisessa erässä ajassa 33.31 tilanteessa 5-2. Ilveksen yli kuusi päästettyä maalia on melkoinen erikoisuus, ja etenkin sen vieraspeleistä puhuttaessa.

Liigadata-niminen Twitter-tili nosti aiheessa esille mielenkiintoisen tilastofaktan.

Tupsukorvat olivat antautuneet viimeksi keikkapelissä yli kuusi kertaa marraskuussa vuonna 2017, jolloin SaiPa voitti Lappeenrannassa maalein 7-3. Lisäksi Ilves oli päästänyt tällä vuosikymmenellä yli kuusi maalia aiemmin vain kahdesti, vime vuonna Tapparaa ja Sportia vastaan.

Ilves jatkaa liigakärkenä tappiosta huolimatta.

Liiga torstaina:
Jukurit-Pelicans 18.30
Kärpät-JYP 18.30