Liigan seitsemästä ensimmäisestä pelistä vain kaksi voittanut HIFK koki perjantainakin armottoman kovan kohtalon Hämeenlinnassa.

Joukkue nousi kahden maalin takaa komeasti tasoihin toisen ja kolmannen erän aikana, mutta ajassa 59.23 taivas tummeni. HPK:n Jere Jokinen nakkasi 3-2-voittomaalin – ja samalla lopputuloksen – 37 sekuntia ennen loppua.

– Meiltä erittäin heikko (alku), taisi mennä ylilatauksen puolelle alku. Kiekollisesta pelistä ja sen laadusta ei ollut puhettakaan. Jollain keinolla sitkeästi pääsimme kynsillä kavuttua peliin mukaan, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Malttia olisi tarvittu enemmän, se petti lopussa. Tappio niskassa lähdemme, ei paljoa lämmitä.

HIFK:n maalit tekivät pakit Kasper Kotkansalo ja Otso Rantakari.

– Kyllä se vähän jostain kertoo. Uskon, että ihan hirveän kauan me ei olla kolme kertaa tehottomampia kuin vastustajat. Tänään tarvitsi trafiikkia maalille paljon, ei tule suorahyökkäämistä paljoa. Ei ihan ansaittu voittaa.

Kautta on pelattu vasta 6-8 ottelun verran joukkuekohtaisesti, mutta HIFK ei voi enää kovin paljoa antaa tasoitusta muille. Esimerkiksi kärkeen ero on 12 pistettä, suoraan puolivälieräpaikkaan seitsemän pinnaa ja viimeiseen jatkopaikkaan viisi pinnaa.