LAHTI. Hyökkääjäkonkari Jonas Enlund, 34, palasi Jääkiekkoliigaan yli kymmenen vuotta ottaneen ulkomaan kierroksen jälkeen. Pelaaja jätti Suomen kauden 2009-2010 päätteeksi, ja nyt Tapparan värit ovat vaihtuneet Pelicansiin.

– Lahteen tulin maanantaina (5. päivä), ja melkein heti pääsin hyppäämään askiin. Se on ihan hyvä, niin saa ensimmäiset hapot pois alta, Enlund sanoo ensimmäisen Pelicans-matsinsa jälkeen.

Enlundin liigapaluussa piskuinen Pelicans tuhosi HPK:n treenipelissä peräti 5-0 – HPK:n, joka voisi olla isompien potentiaalinen haastaja. Pitäjänmäen Tarmon kasvatille merkittin ottelussa syöttöpiste Juuso Jämsenin iskemään osumaan.

– 12 vuotta on nähty ulkomailla eri mestoja, joten koin, että nyt on aika palata takaisin Suomeen. Lahdesta tuli hyvä tarjous ja tämä projekti oli kiinnostava. Tosi nuorekas ja kova luisteluporukka.

– Katsoin HIFK:ta vastaan yhden treenipelin. Se viimeisteli sen (ajatuksen), että ”tuonne minä menen”.

Tämän kommentin jälkeen Enlundin ympärillä olevasta mediajoukosta eräs kyselee pelaajan mainitsemasta nuorekkaasta ja luisteluvoimaisesta joukkueesta sekä siitä, miten Enlund tähän soveltuu.

– Hah hah! Enkös mä ole juuri sellainen, hyväntuulinen pelaaja nauraa mediaväen tavoin.

– Itsestänihän mä puhuin!

Jonas Enlund oli heti ensimmäisen pelin jälkeen haluttu hahmo median keskuudessa. KUVA: Miska Miettinen.

Enlund teki itseään tutuksi kovana maalipyssynyä ensimmäisellä liigataipaleella. Silloin hän iski parhaimmillaan 28 maalia Tapparan väreissä. Tuolla runkosarjasesongilla 2009-10 syntyi kylkeen 21 syöttöpinnaa.

– On vielä tuttuja hahmoja liigajäillä, mutta on aika paljon tuntemattomiakin, nuorempia jätkiä.

Keskiviikon HPK-pelissä Enlund lyötiin ykkössentteriksi Niklas Nordgrenin ja Aleks Haatasen väliin.

– Oma kondis on ihan hyvä, olen treenaillut. Ei ihan ole pystymetstä kaivettu tähän, hyvä kesä alla. Peli on aina eri – kestää hiukan, että pääsee pelitempoon, mutta muuten hyvässä kunnossa.

Pelicans on piskuinen, muutaman ison nimen tähdittämä nippu. Etukäteisodotuksissa tällaisia nimiä lahtelaismittapuulla ovat maalivahtiosaston Patrik Bartosak ja Jasper Patrikainen, pakit Teemu Eronen ja Toni Utunen sekä hyökkääjät Lukas Jasek, Juuso Jämsen, Iikka Kangasniemi ja Enlund.

– Itse en ole laittanut mitään tavoitetta, kunhan pystyy hyvin auttaa joukkuetta ja olemaan johtohahmo. Siihen pyritään.

– Kokeneempi kaveri, niin johtajuutta ja kokemuksen tuomista porukkaan odotetaan.

– Nipussa on taitoa, on todella vikkelää kaveria. Lupaavalta näyttää, kolmen lapsen isä miettii.