19-vuotias hyökkääjälupaus Aatu Räty on yksi Nuorten Leijonien MM-kisajoukkueen kirkkaimmista tähtipelaajista. Hän koki vuodenvaihteessa karun takaiskun, kun kyseinen turnaus jäi väliin koronatartunnan vuoksi.

Nyt kun koronan pilaama turnaus siirrettiin poikkeukselliseen ajankohtaan eli elokuulle uudelleen pelattavaksi, pääsee myöskin Räty mukaan joukkueeseen. Sen myötä nuorukainen pääsee huipentamaan juniorivuotensa ikäluokkansa parhaimpien pelaajien kanssa.

Nuorten Leijonien päävalmentajana toimiva Antti Pennanen on Rädyn puolesta hyvin innoissaan. Luotsi innostui hehkuttamaan Rätyä vuolaasti Yle Urheilun haastattelussa.

– Hän odottaa innolla ja innostuneisuus oikein huokuu hänestä. Muistetaan juuri viime vuoden tapahtumat ja kaikki, mitä hän on kokenut. Kun mennään hetki taaksepäin, niin hänellä oli aika hankalakin vaihe. Nyt hän on selvästi menossa makeaan suuntaan. Sellainen ilo jääkiekkoakin kohtaan on palannut. Loistavaa, että hän saa mahdollisuuden, Pennanen kehui.

Pennanen viittasi hankalalla vaiheella Rädyn viimeisimpiin vuosiin, jolloin hän on ollut isosti suurennuslasin alla. Nuorukaisella oli vaikeuksia murtautua Kärppien Liiga-miehistöön, minkä lisäksi hänet jätettiin kokonaan sivuun vuoden 2021 nuorten MM-joukkueesta. Pari vuotta takaperin Rädystä puhuttiin jopa koko NHL:n varaustilaisuuden mahdollisena ykkösvarauksena, mutta New York Islanders nappasi Rädyn lopulta 2. kierroksella numerolla 52. Näiden lisäksi koronavirus uhkasi vesittää Rädyn mahdollisuudet osallistua enää ollenkaan alle 20-vuotiaiden MM-turnaukseen.

Viime syksyn seurasiirto Kärpistä Jukureihin muutti kuitenkin kaiken. Räty tehtaili Mikkelissä 41 Liiga-otteluun tehopisteet 13+27=40 sekä seitsemään pudotuspeliin pisteet 0+2. Kauden päätyttyä hän suuntasi vielä Islandersin farmiseura Bridgeport Islandersin riveihin, jossa hän esitti lupaavia otteita iskemällä kuuteen pudotuspeliin tehot 1+3. Lisäksi viimeisen vuoden aikana pelatut harjoitusottelut Nuorissa Leijonissa ovat sujuneet mallikkaasti.

– Kärpissä oli huonompaa pätkää, mutta muuten Jukureissa, maajoukkueessa ja Bridgeportissa meni pelit ihan hyvin. Kokonaisuudessaan hyvä kausi, Räty arvioi.