Kanadassa pelattavat jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat eivät ole tuntuneet kiinnostavan isoa yleisöä, kun peleissä on todistettu päivästä toiseen yleisökatoja.

Venäläislehti Championat oli laskenut erääseen juttuunsa, että kuusi ensimmäistä peliä keräsi Edmontonissa pelattavien otteluiden lehtereille vain 5 340 katsojaa. Se tarkoittaa 890 katsojan keskiarvoa.

Turnaus on kuulemma häpeä Kanadalle, ja kuusi ensimmäistä matsia keräsivät vähemmän katsojia kuin yksi KHL-peli keskimäärin.

Huono ajankohta?

Kisat piti järjestää ensiksi Ruotsin Göteborgissa, mutta koronaviruspandemia siirsi pelit Kanadaan. Myös ajankohta siirtyi, kun ottelut jäivät ennennäkemättömästi kesken vuodenvaihteessa koronan levittyä kisapaikalla käsiin totaalisesti.

– Nyt ajankohta oli huono idea. Harjoitusleirit alkavat pian, eivätkä pelaajat ole valmiina rikkomaan kauden rytmiä mahdollisten loukkaantumisen uhalla. Itävallan joukkue menetti päätähti Marco Kasperin, lähde avasi.

– Tämä olisi iso juttu missä tahansa turnauksessa, mutta Kanadan kohdalla kyse on järkytyksestä. Aiemmin (aiemmissa turnauksissa) pelit ovat keränneet katsomot täyteen.

Championat tarttui sitten kieltämättä ihan oleelliseen yksityiskohtaan. Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla ei näkynyt hetkeen pelien katsojamääriä, ja viralliset tiedot ovat tulleet sivuille vasta äskettäin.

Ajankohta voisi olla siinäkin mielessä huono, että Edmonton saattaa olla kiekkoa täynnä. Paikallinen Edmonton Oilers eteni alkukesästä NHL:ssä konferenssifinaaleihin asti, ja lisäksi Kanadassa on käsillä kiekkomaailmaa puhuttanut maan hyväksikäyttöskandaali.

Seuraava turnaus pelataan jo reilun neljän kuukauden päästä, ja taas Kanadassa. Turnaus oli alunperin suunniteltu pelattavaksi Venäjällä, mutta maa on suljettu pois Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n toiminnasta.

– Novosibirskin ja Omskin katsomot olisivat olleet täynnä.