Colorado Avalanchen paidassa Stanley Cupin voittoa alkukesästä juhlineen Nathan MacKinnonin tavoitteena on nousta ensi kauden jälkeen NHL:n parhaiten palkatuksi pelaajaksi.

Asian paljastaa Colorado Avalanchen sisäpiiritoimittaja Adrian Dater, jonka mukaan jo vuosikaudet rutkasti alihintaisella, 6,3 miljoonan dollarin vuosipalkalla pelannut supertähti hakee vääryydelle hyvitystä seuraavan sopimuksensa myötä.

Dater paljastaa MacKinnonin hakevan jopa yli 13 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, mikä nostaisi 26-vuotiaan sentterin NHL:n parhaiten palkatuksi pelaajaksi ohi 12,5 miljoonaa taalaa kaudessa tienaavan Connor McDavidin.

Kesän 2013 ykkösvarauksen hurjalle palkkavaatimukselle on kieltämättä katetta. MacKinnon on pelannut viisi viimeistä kautta yli piste per peli -tahdissa. Viime kaudella nopea ja taiturimainen kanukki pelasi 65 runkosarjaottelua tehoin 32+56=88. Pudotuspelien saldo 20 ottelussa oli 13 maalia ja 24 tehopistettä.