NHL:n ”suomalaisjoukkueisiin” lukeutuvan Dallas Starsin viime kauden päätteeksi jättänyt tähtipuolustaja John Klingberg solmi vapailla markkinoilla vuoden ja seitsemän miljoonan dollarin sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa.

Ruotsalaistähti myöntää, että vuoden diili ei ollut optimaalinen vaihtoehto. Haussa oli pitkä ja kenties uran viimeinen mammuttidiili.

– Kun lähdin vapaille markkinoille, tähtäimessämme oli pitkä sopimus. Se ei ole salaisuus. Nykyinen markkinatilanne pakotti meidät kuitenkin muuttamaan strategiaamme, 29-vuotias puolustaja kertoo The Orange Countylle.

– Nyt toiveissa on pelata hyvä vuosi, auttaa joukkuetta voittamaan ja samalla laittaa itseni hyvään asemaan tulevaisuutta silmällä pitäen.

Klingbergin mukaan haaste uudelleenrakennuksen keskellä olevan Ducksin alakerrassa on mieleinen. Ruotsalaistaituri pääsee osaksi vahvan nuoren rungon omaavaa joukkuetta, jossa pelaa useita tulevaisuuden NHL-supertähtiä.

– Se, mitä Trevor Zegras ja Troy Terry tekivät viime kaudella on mielestäni jännittävää tulevaisuuden kannalta. Lisäksi he tekivät vapailta markkinoilta todella hyviä hankintoja, kuten Ryan Strome ja Frank Vatrano. Olen innoissani myös pelaamisesta Jamie Drysdalen kanssa. Hän on nuori pelaaja, jolla näyttäisi olevan edessään todella valoisa tulevaisuus tässä liigassa, Klingberg kehuu.

Klingbergille on tarjolla iso rooli Ducksin pakistossa. Mikäli joukkue ei ole vuodenvaihteen jälkeen pudotuspelivauhdissa, kaupannee seura miehen johonkin NHL:n mestarisuosikeista. Ruotsalaisen kannalta vuoden sopimus alkaakin kuulostaa varsin mielekkäältä vaihtoehdolta.