Kanada järjesti jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa viime yönä hirveät murskajaiset, kun sen tuhosi Slovakian peräti 11-1. Vaahteranlehtipaitojen Mason McTavish iski tiskiin huimat tehot 4+2.

Slovakian ykkösketjun laituri Adam Sykora kommentoi matsia Kansainväliselle Jääkiekkoliitto IIHF:lle järkyttyneen oloisena.

– En tiedä, mitä tapahtui. Se oli kauhea peli kaikkien näkökulmasta. Emme voi muuta kuin odottaa seuraavaa matsia Latviaa vastaan. Se on meille turnauksen toistaiseksi tärkein peli.

A-lohko on pelattu puoleen väliin asti, ja käsikirjoitus on menossa siihen suuntaan, että Kanada, Suomi ja Tshekki ratkovat kolme kärkisijaa. Latvia ja Slovakia pelaavat viimeisestä puolivälieräpaikasta.

Kanada voitti pelin laukaukset 44-23. Numeroissa on toki iso ero, muttei ehkä niin murskaava, mitä tulos olisi saattanut olettaa.

– Meiltä löytyy taitoa, mutta meidän olisi tehtävä töitä enemmän joukkueena. Nyt emme pelanneet joukkueena. Äijät halusivat pelata omaa peliä, emme voi tehdä niin, pelaaja manasi suoraan.

Latvia ja Slovkia kohtaavat ensi yönä.