Suomi päätti jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen alkulohkon 3-6-tappioon Kanadaa vastaan. Tulos tiesi sitä, että vaahteranlehtipaidat veivät lohkovoiton ennen sinivalkopaitoja.

Tappion lisäksi synkkä juttu oli Juuso Mäenpään kohtalo. Kanadan Will Cuylle taklasi häntä polvella saaden suihkukomennuksen.

Kanada painoi ottelun avauserässä 3-0-johtoon, ja Suomen hanat avasi Samuel Helenius juuri ennen ensimmäistä taukoa.

Toisessa erässä Kanada lisäsi johtoa jo 5-1:een, mutta viimeisellä kaksikymppisellä Suomi sai valoa tunnelin päähän vietyään erän 1-2.

Nuorille Leijonille maalasivat Heleniuksen lisäksi Joakim Kemell (1+1) ja Roby Järventie.

Suomen ylivoima oli toiminut turnauksen kolmessa ensimmäisessä matsissa yli 60-prosenttisesti, mutta nyt Nuoret Leijonat iski vain kerran kuudesta mahdollisuudesta.

– Tiesimme Suomen ylivoiman olleen turnauksen parasta, joten halusimme lähettää signaaleja alivoimapelaamisesta, kaksi kertaa kahdesta ylivoimasta osuneen Kanadan Nathan Gaucher sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.