Nuoret Leijonat ja Tshekki tarjosivat vähälukuiselle yleisölle varsin viihdyttävän kiekkoillan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Edmontonissa torstaina.

Tshekki karkasi ottelussa nopeasti kahden maalin karkumatkalle Jaroslav Chmelarin ja Jiri Kulichin maaleilla. Suomi sai pelin juonesta kiinni avauserän loppupuoliskolla ja Roby Järventie toi tärkeällä ylivoimaosumalla Nuoret Leijonat maalin päähän avauserän lopulla.

Toinen erä oli tasaista vääntöä Suomen vastattua erän ainoasta osumasta, tekijänä puolustaja Kasper Puutio.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet pääsivät yrittämään johto-osumaa miesylivoimalla. Varsinkin Suomen maalitykki Joakim Kemell esitteli useaan otteeseen vihaista laukaustaan – tuloksetta. Suomi onnistui kolmanen kerran peräkkäin kolmannen erän puolivälissä Aatu Rädyn napautettua kiekon komeasti Tshekin maaliin. Suomalaisten riemu oli kuitenkin lyhytaikaista, sillä Jan Mysak sivalsi pelin 3-3:een vain pari minuuttia myöhemmin.

Kolmella kolmea vastaan pelattu jatkoaika tarjosi molemmille joukkueille pari ratkaisupaikkaa, mutta voittaja ratkaistiin lopulta voittolaukauksilla. Ottelun ratkaisijaksi nousi viidentenä ampujana kiekon upeasti maaliin uittanut Kasper Simontaival. Suomelta voittolaukauskilpailussa maalinteossa onnistui lisäksi jo varsinaisella peliajalla osunut Järventie.

4-3-voiton ja kaksi sarjapistettä Tshekeiltä niistäneen Suomen urakka alkulohkon osalta jatkuu vasta sunnuntai-iltana, jolloin vastaan asettuu Slovakia. Ottelu pelataan jälleen parhaaseen katseluaikaan kello 21. Suomi kohtaa alkusarjan päätöspelissä isäntämaa Kanadan.