Suomalaispuolustaja Jani Hakanpää pelasi juuri ensimmäisen kautensa Dallas Starsin riveissä. Tilille kertyi 80 runkosarjaottelua pistein 4+8 sekä seitsemän pudotuspeliä tehoin 0+2. Hakanpään nykyinen sopimus kattaa vielä kahden seuraavan kauden ajan.

30-vuotiaan Hakanpään jääaika oli menneellä kaudella Starsin viidenneksi suurin. Miehen jääaika oli keskimäärin 16:12 per ottelu. Suuremmat jääajat kellottivat keskimäärin yli 20 minuuttia per ottelu pelanneet Miro Heiskanen, Ryan Suter, John Klingberg sekä Esa Lindell.

Starsin puolustuskalusto on kokenut nyt merkittävän muutoksen verrattuna viime kauteen. Siitä on nyt poissa Klingberg, joka lähti Anaheim Ducksiin. Näin ollen takalinjoille jäi aukko paikattavaksi muille pelimiehille.

Dallasia läheltä seuraava toimittaja Mike Heika kirjoitti seuran verkkosivuilla artikkelissaan, että Hakanpää tulisi olemaan se mies, joka ottaa ensi kaudella suurempaa ruutua joukkueen puolustuksesta. Klingbergin poistumisen myötä Hakanpään jääaika viidellä viittä vastaan pelatessa tulisi kasvamaan. Heika totesi myös, että Hakanpää pystyy helposti pelaamaan enemmän kuin 16 minuuttia per ottelu.

Lisäksi Heika arvelee, että 37-vuotiaan Suterin jääaika tulisi laskemaan viime kaudesta, jolloin konkaripuolustaja kellotti jääajakseen keskimäärin 23:39 per ottelu.

– Ehdokkaat ovat Hakanpää, Thomas Harley ja Colin Miller. Harley näyttää valmiilta, mutta hän on vasta 21-vuotias, kun kausi alkaa. Miller on 29-vuotias, mutta hän pelasi viime kaudella vain 38 ottelua Buffalo Sabresissa ja joutui aina kamppailemaan peliajasta kolmen Buffalon kauden aikana. Jäljelle jää Hakanpää, joka on valmennusjohdolle tuttu ja jolla on työkaluja enempäänkin, Heika kirjoittaa.

– Puolustuskalusto on todellinen palapeli, joten se vaatii kokeiluja harjoituskauden aikana (ja ehkä runkosarjan alussa), mutta Hakanpää näyttää yhdeltä merkittävimmistä palasista tällä hetkellä, Heika lisää.