Jokerit tiedotti keväällä pyrkivänsä takaisin Liigaan. Tavoitteeksi asetettiin kausi 2023-24. Nyt tuon tavoitteen toteutuminen näyttää epätodennäköiseltä.

Liiga odottaa Jokereilta lisenssihakemusta lokakuun loppuun mennessä. Hakemuksen jättämisen kannalta monia asia on kuitenkin vielä levällään. Isoimmat kysymykset ovat joukkueen kotihalli ja alkupääoman hankkiminen.

– Minulla on tällä hetkellä sellainen olo, että asioita on varmasti vielä auki. En ole tällä hetkellä ihan luottavainen, että selviävätkö asiat siinä aikataulussa, Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi MTV Urheilun haastattelussa.

– Siinä on aika isoja asioita. Missä pelataan, ja varmasti sellainen tulee olemaan, että riittääkö pääomitus tilanteessa, jossa kassavirrat alkavat vasta myöhemmin. Kaikki on tulevaisuuden varassa, ja omaa pääomaa pitää olla riittävästi. Päivittäin työskentelevän organisaation pitäisi olla myös kasassa.

Aiemmin Liiga on tiedottanut, että kaikki taloudelliset ja omistajuuteen liittyvät kytkökset Venäjään ja Jokereiden aiempaan KHL-organisaatioon on katkaistava. Yksi iso merkitys tällä on se, että Jari Kurri ei todennäköisesti voisi jatkaa Jokereiden Liiga-joukkueessa. MTV Urheilun tietojen mukaan neuvottelut Kurrin kanssa eivät ole sujuneet toivotunlaisesti.