Liigasta ja Leijonista tuttu valmentajalegenda Hannu Jortikka myöntää MTV Urheilun haastattelussa valmentajauran olevan lopullisesti ohi.

65-vuotiaan Jortikan viimeiseksi valmennuspestiksi jäi Nuorten Leijonien luotsaaminen kaudella 2014-15.

– Siihen ei oikein ole enää semmoista paloa. Se on loppu, niin se on loppu, nykyisin Espanjassa asuva Jortikka kommentoi valmentajauran päättymistä MTV:lle osallistuttuaan Turussa järjestettyyn Liiga All Stars -tapahtumaan.

– Euroopasta on tullut joitain kyselyjä muutaman viime vuoden aikana. Olen aina heti sanonut, että mulla ei ole sellaista poltetta, mitä tuo homma vaatii. Pitää kuitenkin muistaa, että ehdin olla 28 vuotta ammattivalmentajana, Jortikka lisää.

Nykyisin ikonisen valmentajan päivät täyttyvät pitkälti penkkiurheilusta. Ennen kaikkea espanjalainen jalkapallo on Jortikan mukaan vienyt tämän sydämen.

– Espanjan liiga on todella lähellä sydäntä. Sääli, että lähiseudun Malaga pelaa tällä hetkellä kakkosliigassa. Jalkapallon lisäksi seuraan muun muassa koripalloa ja yleisestikin urheilua. Urheilu on ollut kuitenkin iso osa elämää lapsesta asti. Eikä sen paikka häviä minnekään, FC Barcelonan faniksi tunnustautuva mestariluotsi ilmoittaa.