Nuoria Leijonia Kanadassa pelattavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa kipparoiva Roni Hirvonen on vetänyt roolissaan upeasti. Kylkeen on kertynyt mukavasti tehojakin, alkusarjan neljässä pelissä saldo oli 2+4.

Toronto Maple Leafsin vuoden 2020 kakkoskierroksen 59. varaus on tehnyt vaikutuksen monipuolisuudellaan, ja tähän viittasi myös legendaarinen Hayley Wickenheiser NHL:n nettisivujen jutussa.

Kaikkien aikojen naiskiekkoilijoiden joukkoon kuuluva kanadalainen on Toronton pelaajakehityksen osaston johtoportaassa.

– Roni on erittäin rehellinen jääkiekkoilija. Hän panostaa omaan kehitykseensä ja hän on hyvin kokonaisvaltainen pelaaja. Hän haluaa kehittyä kaukalossa ja sen ulkopuolella. Hirvonen haluaa oppia muilta huipuilta ja hänellä on selvä suunnitelma tulevaisuutta varten.

Kehut tulivat äärimmäisen kovasta suunnasta. 44-vuotias Wickehneiser voitti pelaajaurallaan neljä olympiakultaa, seitsemän MM-kultaa, olympiahopean ja kuusi MM-hopeaa. Lisäksi palkintokaapista löytyy lukuisia henkilökohtaisia pyttyjä.

– Toivomme, että hän pystyy ottamaan suuria kehitysaskeleita seuraavien kausien aikana.

Tämä juttu julkaistiin Suomen Saksa-puolivälierän alla. Hirvonen analysoi Nuorten Leijonien urakkaa seuraavin sanakääntein.

– Olemme kasvaneet turnauksen aikana joukkueena ja me otamme opiksi Kanada-tappiosta. Seuraava ottelu on varmasti parempi. Meillä on luottoa omaan tekemiseemme ja uskomme, että meillä on mahdollisuus voittaa Kanada vielä tässä turnauksessa.