SM-kultaa Lukon paidassa kaudella 2020-21 voittanut Daniel Audette saa maksaa kalliisti taannoin solmimastaan KHL-sopimuksesta Vitjazin kanssa.

Jo viime kaudella Venäjän aloittamaan sotaan saakka Vitjaz Podolskia KHL:ssä edustanut ja 45 ottelussa 39 pistettä taituroinut Audette pelasi viime kauden loppuun SHL:ssä, mutta ei saanut seuraltaan Örebrolta jatkosopimusta. Näinpä 26-vuotias allekirjoitti kesällä jälleen sopimuksen Vitjazin kanssa.

Tässä vaiheessa väliin astuivat miehen vanhemmat, joiden mukaan Audetten KHL-sopimus (arvoltaan 520 000 euroa) ei vastaa lähellekään niitä kärsimyksiä, joita ukrainalaiset saavat kokea Venäjän hyökkäyssodan myötä. Tämä sai myös pelaajan itsensä toisiin aatoksiin, pelaaja purki sopimuksensa.

Ilmaiseksi sopimuksen purku ei totisesti tapahtunut, sillä Audette joutuu Hockeynews-sivuston mukaan pulittamaan KHL-seuralleen peräti kaksi kolmasosaa siitä rahasummasta, joka miehen ensi kauden palkaksi oli määritetty.

Audetten ura jatkuu alkavalla kaudella Sveisissä, maan pääsarjaseura Lausannessa.