NHL:ssä ja KHL:ssä urallaan pelannutta hyökkääjää Mihail Vorobjevia uhkaa peräti 12 vuoden vankeus Venäjällä.

Championat.ru-sivusto uutisoi keskiviikkona, että 25-vuotias Vorobjev myönsi keskiviikkoisessa oikeudenkäynnissä antaneensa Salavat Julajev Ufassa vuosinaan (2015-17) lahjuksia välttääkseen Venäjän armeijaan joutumisen. Myös Ufan entisiä pelaajia Vladislav Lukinia ja Anvar Suleimanov syytetään lahjusten antamisesta.

Vorobjevin oikeudenkäyntiä jatketaan elokuun 22. päivä, koska todistaja ei saapunut keskiviikkona oikeudenkäyntiin paikalle.

Championatin mukaan Vorobjev ja Suleimanov ovat tällä hetkellä oikeuden määräämässä kotiarestissa. Molempia pelaajia uhkaa 12 vuoden vankeus sekä sakko, joka voi nousta kuusikymmentäkertaiseksi annettujen lahjusten määrään verrattuna.

Vorobjev edustaa tällä hetkellä KHL:n suurseuraa Pietarin SKA:ta. Hän pelasi Ufassa vuosina 2015-17 sekä kaudella 2020-21.

Vorobjev on pelannut urallaan myös NHL:ssä 35 ottelua Philadelphia Flyersin riveissä.