Oulun Kärpät kertoi torstaina jäädyttävänsä seuraikoni Lasse Kukkosen pelinumeron #5 tulevalla kaudella. Joukkueen pitkäaikaisen kapteenin pelipaita nostetaan Oulun Energia Areenan kattoon lauantaina 8.10. ennen Kärppien ja Jukurien välistä ottelua.

40-vuotiaan Kukkosen viimeiseksi kaudeksi jäi 2019-2020. Entinen puolustaja on Kärppien kasvatti ja edusti seuraa aina Suomessa pelatessaan. Hän pelasi joukkueessa kaikkiaan 13 eri kauden aikana yhteensä 652 runkosarjaottelua (72+134=206) sekä 130 pudotuspeliä (17+37=54). Hän toimi joukkueen kapteenina kahdeksan kauden aikana ja voitti neljä Suomen mestaruutta seuran paita yllään.

– Niinä vuosina, kun Lasse on pelannut täällä, menestys on ollut ihan huikeaa. Kapteenina hän on osoittanut vahvaa johtajuutta. Hän halusi huippuvuosinaan palata edustamaan Kärppiä, ja vielä pelaajauransa jälkeenkin hän haluaa tuoda omaa osaamistaan tänne. Kyllähän se kertoo rakkaudesta ja sitoutumisesta seuraa kohtaan, Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kehui seuran tiedotteessa.

Raksilan jäähallin katosta löytyy entuudestaan Reijo Ruotsalaisen, Markku Kiimalaisen, Jari Viuhkolan sekä Ilkka Mikkolan pelipaidat. Näin ollen Kukkosen paita on järjestyksessään viides, jonka Kärpät nostaa kattoon.

Pitkällä urallaan Kukkonen pelasi myöskin NHL:ssä, AHL:ssä, KHL:ssä sekä SHL:ssä. Maajoukkueurallaan hän pelasi peräti kymmenet MM-kisat sekä neljät olympialaiset. Palkintokaapista löytyy MM-kulta, kaksi -hopeaa ja yksi -pronssi sekä olympiahopeaa ja kaksi -pronssia.