Nuoret Leijonat lunasti keskiviikkona MM-välieräpaikan alle 20-vuotiaiden kisoissa, kun se löi Kanadan Edmontonissa pelatussa puolivälieräottelussa Saksan maalein 5-2.

Hallitseva pronssimitalisti pelaa MM-semifinaaleissa jo neljännen kerran peräkkäin. Suomi on hävinnyt puolivälierissä viimeksi vuoden 2018 turnauksessa, jolloin Tshekki oli parempi maalein 4-3.

Edmontonissa paikallista aikaa jo aamukymmeneltä pelatussa ottelussa sinivalkoisille tehoilivat kakkoskentän miehet. Roby Järventie iski tehot 2+2, Joel Määttä pisteet 1+1, Kasper Simontaival 1+1 ja Aleksi Heimosalmi 0+2. Nuorille Leijonille maalin iski myös kippari Roni Hirvonen.

Pelin laukaukset kirjattiin Suomelle 22-21, mutta toisessa erässä Saksa vei ne peräti 9-2. Rautojen väliin Saksalta osui Bennet Rossmy, joka iski turnauksessa komeasti neljä maalia ja kaikkiaan viisi pinnaa. Saksa ei kuitenkaan viisi vastaan viisi -pelissä pystynyt kiusaamaan Suomea mitenkään erityisen pelottavasti.

Suomen pelin tauottua turnauksen pistepörssin viiden kärjessä keikkui peräti neljä sinivalkoista pelaajaa sijoilla 2-5. Joakim Kemell oli kakkosena (3+7), Järventie kolmantena (4+5), Aatu Räty neljäntenä (3+6) sekä Simontaival viidentenä (4+4).

Puolivälierät jatkuvat keskiviikko-torstai-yönä, ja Suomen välierävastus on selvillä viimeistään varhain torstaina.