Suomalaispuolustaja Sami Vatanen palasi viime kaudeksi Eurooppaan pelattuaan sitä edeltävät yhdeksän kautta Pohjois-Amerikan kaukaloissa. Kulunut kausi sujui Sveitsin pääsarjassa Genève-Servette HC:n joukkueessa.

31-vuotias Vatanen päätti jatkaa uraansa samassa seurassa myöskin jatkossa. Hän teki toukokuun lopulla kaksivuotisen jatkosopimuksen Servetten kanssa.

Vatanen paljasti myöskin Iltalehdelle, että hän neuvotteli sopimuksesta Pohjois-Amerikkaan. NHL-paluu ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi toteutunut, sillä Vatanen ei saanut rapakon takaa sopivaa tarjousta. Näin ollen hän päätti jatkaa pelejään Servetten paidassa.

– Tärkeää minulle on se, että saan riittävästi peliaikaa, niinpä valitsin tälläkin kertaa Sveitsin. Ihan tyytyväisin mielin tässä ollaan. Sekin on mahdollista, että palaan vielä NHL-kaukaloon, mutta seuraavaksi keskityn peleihin Sveitsissä, Vatanen kuvailee IL:lle.

Menneellä kaudella Vatanen tehtaili Servetten riveissä 38 runkosarjan otteluun kovat tehopisteet 9+30=39. Kahdessa pudotuspeliottelussa hän iski yhden maalin. Vatanen voitti viime kaudella myöskin olympiakultaa ja maailmanmestaruuden Leijonissa.

Vatanen kirjautti tililleen NHL:ssä yhdeksän kauden aikana 473 runkosarjaottelua (47+153=200) sekä 51 pudotuspeliä (6+20=26). Hän edusti Anaheim Ducksia, New Jersey Devilsiä, Carolina Hurricanesia ja Dallas Starsia.