Seuraava jääkiekkokausi alkaa olla jo nurkan takana. Tästä huolimatta vapaiden pelaajien markkinoilla on vielä paljon nimiä vailla pelipaikkaa ensi kaudeksi. Tässä artikkelissa käydään läpi muutamia kovimpia Euroopan eri sarjoissa pelanneita suomalaispelaajia, joiden tuleva joukkue ei ole vielä tiedossa. Jutussa ei ole siis huomioitu Liigassa viime kaudella pelanneita pelaajia.

Tomi Sallinen

Ruotsin SHL:ssä viimeiset neljä kautta pelannut Tomi Sallinen on edelleen vailla joukkuetta ensi kaudeksi. Viime kaudella mies keräsi Brynäs IF:n riveissä 48 otteluun tehopisteet 8+10=18. Sallinen pelasi Liigassa viimeksi kaudella 2013-14 edustaen Bluesia. Parhaalla SHL-kaudellaan hyökkääjä on viimeistellyt 36 pistettä ja parhaalla Liiga-kaudellaan 35 pinnaa. Sallinen on kaksinkertainen MM-hopeamitalisti ja hän on pelannut myös KHL:ssä ja Sveitsissä.

Tommi Huhtala

Tommi Huhtala kiekkoili viime kaudella Allsvenskanissa HV71:n joukkueessa, jossa 48 otteluun syntyivät tehot 13+14=27. MM-hopeaakin voittanut Huhtala on pelannut urallaan myös KHL-Jokereissa sekä Saksan pääsarjassa. Viimeksi mies on nähty Liigassa Sallisen tavoin kaudella 2013-14, niin ikään Bluesin paidassa. Tilillä on yli 500 pelattua Liiga-ottelua ja parhaalla kaudellaan mies on mättänyt yli 40 pinnaa. Huhtala on pelannut urallaan KHL:ssä ja DEL-liigassa yli 25 pisteen kausia.

Jonas Enlund

Viime kaudella Jonas Enlund pelasi DEL-liigassa Grizzlys Wolfsburgin joukkueessa, jossa 32 otteluun syntyivät tehot 6+5=11. Enlund on pelannut urallaan yli 500 ottelua KHL:ssä, jossa hän iski parhaalla kaudellaan komeat 45 pistettä. Viime vuosina pistemäärät ovat kuitenkin olleet maltillisempia. Suomessa Enlund on viimeksi nähty kaudella 2009-2010 Tapparan riveissä, jossa hän mätti 58 otteluun 49 pistettä.

Niclas Lucenius

Yli 400 Liiga-ottelua urallaan tahkonnut Niclas Lucenius pelasi kuluneella kaudella Saksassa Krefeld Pinguinen joukkueessa. 53 otteluun mies iski tehopisteet 4+14=18. Lucenius pelasi Liigassa viimeksi toissa kaudella edustaen Sportia. Parhaimmillaan Lucenius on pelannut 46 tehopisteen kauden Tapparassa 2009-2010. Lucenius on Suomen mestari HPK:n riveistä vuodelta 2019.

Tomi Karhunen

Viime kaudella maalivahti Tomi Karhunen nähtiin ensin Saksassa Straubing Tigersissä sekä loppukaudesta Itävallassa Villacher SV:ssä. Mieheltä löytyy kokemusta myös Sveitsistä, Ruotsista ja KHL:stä. Karhunen on voittanut urallaan kolme Suomen mestaruutta, joista kaksi Kärpissä ja yhden Tapparassa. Viimeksi Karhunen nähtiin Liigassa kaudella 2019-2020, jolloin hän edusti alkukauden ajan Pelicansia.

Teemu Suhonen

Puolustaja Teemu Suhonen oli pelannut koko uransa ajan Suomessa ennen viime kautta, joka sujui monikansallisessa IceHL-sarjassa. Siellä Suhonen edusti Dornbirner EC:tä viimeistellen 38 otteluun tehot 2+14. Kaudella 2017-18 Suhonen edusti Liigassa Jukureita ja mätti 60 otteluun komeat tehopisteet 12+27=39 sijoittuen puolustajien pistepörssin jaetulle kärkipaikalle.

Kai Kantola

Myös Kai Kantola pelasi menneen kauden IceHL:ssä. Hän edusti Black Wings Linziä, jonka riveissä 24 otteluun syntyivät pisteet 5+5. Lähes 600 Liiga-ottelun Kantola pelasi ennen viime kautta KalPassa neljä kautta putkeen. Hyökkääjä on rikkonut 30 tehopisteen rajapyykin kolmella Liiga-kaudella ja kertaalleen hän on pelannut myös 20 maalin kauden.