Columbus Blue Jackets on vastannut tämän viikon kovimmasta siirtouutisesta, kun se kaappasi riveihinsä NHL:n supertähtien joukkoon lukeutuvan Johnny Gaudreaun.

Tuore sopimus takaa huippuhankinnalle peräti 9,75 miljoonaa dollaria kaudessa, eikä seuran palkkakatossa ole tällä hetkellä tilaa kuin 3,1 miljoonaa dollaria.

Tästä syystä erilaiset puheet sopimuksettoman Patrik Laineen ympärillä ovat kiihtyneet, mutta Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen sanoo, ettei mikään ole muuttunut, vaan suomalaishyökkääjän kanssa halutaan päästä yhä sopimukseen. Tämä tarkoittaa tosin sitä, että seuran on tehtävä palkkakattoonsa tilaa myymällä yksi tai useampi pelaaja.

– Hän (Laine) on ilmaissut asioidenhoitajiensa välityksellä halunsa tehdä tänne pitkän sopimuksen jo ennen Gaudreaun tuloa. Me olemme ilmaisseet saman toiveen, Kekäläinen toteaa Yle Urheilulle.

Samalla seurapomo huomauttaa kuitenkin toivovansa sitä, ettei Laineen leiri pyydä liikoja.

– Pitää löytää rahapalaset kohdalleen niin, että pystymme tavoittelemaan Stanley Cupia. Jos maksamme itsemme kipeiksi parille kolmelle pelaajalle, joukkueesta ei tule niin hyvä, sillä palkkakatto tulee vääjäämättä vastaan. Esimerkiksi Tampa, Colorado ja Boston ovat tehneet tältä osin ratkaisuja, jotka ovat tehneet joukkueesta paremman. Tällaista tarvitaan.

– Uskon, että myös pelaajat haluaa lopulta voittaa mieluummin kuin saada maksimaalisen tilipussin. Siihen on pakko uskoa, ei tässä muuten ole mitään järkeä, Kekäläinen linjaa.

Laine tienasi kuluneesta kaudesta 7,5 miljoonaa dollaria. Huhujen mukaan suomalaiselle yritetään neuvotella nyt hieman suurempaa palkkapussia.