Edelliset 11 kautta Euroopassa pelannut kanadalais-italialainen hyökkääjä Stefano Giliati palaa ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan. Hän on solminut yksivuotisen sopimuksen niin sanotussa ”farmin farmissa” eli ECHL:ssä pelaavan Fort Wayne Kometsin kanssa.

34-vuotias Giliati pelasi Pohjois-Amerikassa viimeksi kaudella 2010-11. Tuolloin hän kiekkoili AHL:ssä. Mieheltä löytyy aikaisempaa kokemusta myöskin ECHL:stä sekä juniorivuosiensa ajalta QMJHL:stä.

Euroopassa pelatessaan Giliati nähtiin KHL:ssä, Liigassa, Saksassa, Sveitsissä sekä Italiassa. Viime kausi sujui italialaisseura Asiagon riveissä, jossa hän tehtaili 34 otteluun tehopisteet 15+22=37. Pudotuspeleissä konkari viimeisteli kymmeneen peliin pisteet 2+7.

Kaudet 2012-15 Giliati pelasi Suomessa. Hän edusti SaiPaa ensin kaksi kautta ja sitten Bluesia yhden kauden verran. Hänen tililleen kertyi kaikkiaan 144 pelattua runkosarjaottelua (39+55=94) sekä 20 pudotuspeliottelua (2+7). Blues-kaudellaan Giliati pelasi komeasti 40 tehopisteen runkosarjan.

Giliati edusti Italiaa kevään 2021 MM-kisoissa. Hän pelasi tuolloin seitsemän ottelua ja iski yhden maalin.