Mikko Rantasen tutkaparina Colorado Avalanchen Stanley Cupin mestariksi johdattaneen Nathan MacKinnonin seuraystävällinen, miehen tehoihin nähden selvästi alihintainen 6,3 miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimus umpeutuu ensi kesänä.

Avalanchen GM Joe Sakic on luvannut aloittavansa jatkosopimusneuvottelut hyvissä ajoin, minkä vuoksi jatkosopimusta voidaan odotella jo ennen ensi kauden alkua. The Athleticin Peter Baugh kertoo oman arvionsa MacKinnonin tulevasta diilistä – joka nostaa kanukin myös palkallisesti NHL:n isojen poikien kerhoon.

– Sakic kertoi jo aiemmin kaudella, että hän haluaa MacKinnonin nimen jatkosopimukseen kesän aikana ja että Avalanche tulee olemaan yhteydessä pelaajan leiriin ensimmäisenä mahdollisena päivänä.

– MacKinnon on kiistatta yksi liigan parhaista hyökkääjistä – ja vasta 26-vuotias. Kaudesta 2017-18 lähtien vain Connor McDavid ja Leon Draisaitl ovat tehtailleet enemmän pisteitä. MacKinnonin seuraava sopimus tulee sijoittumaan vuosipalkan osalta McDavidin (12,5 miljoonaa) ja Auston Matthewsin (11,64 miljoonaa) tienestien liepeille, Baugh uskoo.

MacKinnonin arvioidaan allekirjoittavan Avalanchen kanssa maksimimittaisen, kahdeksan vuoden sopimuksen.