Ilves on tehnyt kovan kiinnityksen tulevan kauden rosteriinsa. Seura tiedottaa päässeensä yksivuotiseen jatkosopimukseen tähtihyökkääjä Henrik Haapalan kanssa.

28-vuotias Haapala siirtyi Ilvekseen kesken viime kauden Jokereista, kun seura jätti KHL-kautensa kesken. Hän ehti pelaamaan Liigassa vielä yhdeksän runkosarjan ottelua tehoin 3+3 sekä 11 pudotuspeliä pistein 2+7. Ilves voitti kauden päätteeksi pronssia.

– Henrik Haapalalla on poikkeuksellisia kykyjä vaikuttaa pelin kulkuun, ja hän on parhaimmillaan kovien panosten otteluissa sekä pelien ratkaisuhetkillä. Henkka on erittäin valoisa ja energinen persoona, joka tuo joukkueeseemme ja pukukoppiimme intohimoa, voittamisen kulttuuria ja vaatimustasoa päivittäin, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela seuran tiedotteessa.

– Olemme erittäin iloisia solmimastamme jatkosopimuksesta ja uskomme sen palvelevan kaikkia osapuolia – niin seuraa ja pelaajaa kuin myös Liigaakin. Tulemme jälleen näkemään Liiga-kaukaloissa äärimmäisen motivoituneen joukkuepelaajan, jolla on valtava halu näyttää osaamistaan illasta toiseen ja todistaa kuuluvansa sarjan parhaisiin pelaajiin, Koskela jatkaa.

Liiga-urallaan Haapala on edustanut aiemmin Tapparaa, jonka riveissä hän on voittanut kaksi Suomen mestaruutta. Kaikkiaan tilille on tullut Liigassa 206 pelattua runkosarjaottelua (40+90=130) sekä 94 pudotuspeliottelua (16+31=47).

Haapala on voittanut urallaan myös alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Mieheltä löytyy kokemusta KHL:n lisäksi Sveitsistä, AHL:stä sekä NHL:stä viiden ottelun verran Florida Panthersin riveistä.

Ilves julkisti Haapalan jatkosopimuksen tyylikkäällä videolla, jonka näet alta tai täältä.