Suomalaishyökkääjä Brad Lambertin CHL-oikeudet on kaupattu ennen perjantaina pidettävää Kanadan juniorisarjojen Import Draft -tilaisuutta.

Vuoden 2020 Import Draftissa Lambertin valinnut Saskatoon Blades lähettää suomalaisen oikeudet WHL-seura Seattle Thunderbirdsille.

Blades saa kaupassa takaisin 4. kierroksen varauksen ja 6. kierroksen varaukset. Blades saa myös 1. kierroksen varauksen ja 2. kierroksen varauksen, jos Lambert tekee sopimuksen Thunderbirdsin kanssa.

– Olemme käyneet kahden vuoden ajan neuvotteluja hänen edustajiensa kanssaan ja kävimme läpi kaikki vaihtoehdot, jotta saisimme hänet tänne. Hänen agenttinsa mukaan on 95 prosentin mahdollisuus, että hän jatkaa ammattilaisena myös ensi kaudella. Meidän kannalta oli järkevää saada hyvä vastike hänestä takaisin, Bladesin GM Colin Priestner kertoi seuran tiedotteessa.

18-vuotias Lambert varataan tänä kesänä NHL:ään. Suomen ja Kanadan passin omaava taituri pelasi tällä kaudella JYPissä ja Pelicansissa. Lambertilla ei ole tällä hetkellä sopimusta kenenkään kanssa.

– Mahdollisuus lisätä joukkueeseemme Bradin kaltainen pelaaja oli liian mehukasta jättää käyttämättä. Odotamme innolla mihin NHL-seuraan Brad varataan ensi viikolla ja toivotamme hänelle paljon onnea NHL:ssä jokin päivä pelaamiseen. Meistä tuntuu, että olemme hyvä vaihtoehto hänelle kehityksen kannalta. Tässä siirrossa on potentiaalia kehittää jo ennestään hyvää joukkuettamme, Thunderbirdsin GM Bil La Forge hehkutti vaihtokauppaa.