Edmonton Oilersin NHL-kausi päättyi Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä. Se hävisi Colorado Avalanchelle konferenssifinaalisarjan suoraan otteluvoitoin 4-0. Neljäs ottelu päättyi Avalanchen voittoon jatkoerän jälkeen lukemin 6-5.

Oilersin supertähti Leon Draisaitl oli pudotuspelien ajan kovissa liekeissä. Hän tehtaili 16 pelaamaansa otteluun hurjat tehot 7+25=32. Kauden viimeiseen otteluunsa hän iski tehot 0+4.

Draisaitl pelasi tämän kauden pudotuspeleissä peräti seitsemän ottelua, joissa hän paukutti vähintään kolme tehopistettä. Hänestä tuli vasta NHL-historian toinen pelaaja, joka yltää yhden pudotuspelikevään aikana kyseiseen saavutukseen.

Toinen pelaaja, joka on kyennyt samaan suoritukseen, on Wayne Gretzky. Hän onnistui tempussa peräti kolmesti: vuosina 1985 (9 pelattua ottelua), 1988 (8) sekä 1993 (7).

NHL Public Relations

@PR_NHL
Leon Draisaitl became the second player in NHL history to register at least seven three-point games in a single postseason. Wayne Gretzky accomplished the feat on three separate occasions: 1985 (9 GP), 1988 (8 GP) and 1993 (7 GP). #StanleyCup

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…