”Täysin hyödyttömäksi” haukuttu pelaaja onkin nyt NHL:n suurin sensaatio – tekemässä hirmutilin kesällä!

© Kuva: Getty Images

NHL:n pudotuspeleissä murskaavaa jälkeä tekevän Colorado Avalanchen joukkueesta ei ole vaikeaa löytää onnistujia.

Yksi Avalanchen tämän kauden suurimmista yllättäjistä on ollut härkämäinen hyökkääjä Valeri Nitshushkin.

27-vuotias venäläishyökkääjä teki runkosarjan 62 ottelussa upeat 25 maalia ja 52 tehopistettä. Pudotuspeleissä voimahyökkääjä on tehnyt 16 peliin kahdeksan maalia ja 13 tehopistettä.

Viime yönä Nitshushkin heilutti verkkoja kahdesti, kun Avalanche löi Tampa Bay Lightningin murskalukemin 7-0.

Nitshushkinin nousu Avalanchen tulosyksikköjen pelaajaksi on yllättänyt monet. Nitshushkin kerettiin jo kaudella 2018-19 Dallas Starsissa haukkua totaaliseksi flopiksi, sillä hän ei tehnyt runkosarjan 57 ottelussa yhtään maalia. Stars osti venäläishyökkääjän sopimuksen lopulta ulos.

Nitshushkinin matka jatkui seuraavalla kaudella Coloradoon alle miljoonan dollarin arvoisella yksivuotisella sopimuksella.

Nitshushkinin kehitys on tullut aivan puskista monille.

– Olen ihan shokissa hänen peliesityksistään (pudotuspeleissä). Hän oli viimeisellä Stars-kaudellaan täysin hyödytön. Ei maaleja, eikä edes jäähyminuutteja. En edes tiedä miten se on mahdollista. Nyt hän näyttääkin sitten ihan Frank Mahovlichin uudelta tulemiselta, eräs nimettömänä pysytellyt NHL-valmentaja kuvaili Nitshushkinia The Athletic -sivustolle.

The Athletic -sivusto onkin nyt kysynyt kolmen pelaaja-agentin, yhden apulais-GM:n ja yhden NHL-valmentajan mielipiteitä Nitshushkinin seuraavasta sopimuksesta. Nitshushkinin nykyinen 2,5 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy tähän kauteen. On mahdollista, ettei Avalanchella riitä palkkakatossa tilaa venäläisen jatkosopimukselle.

Yhden pelaaja-agentin mukaan Nitshushkin voisi saada vapailta markkinoilta viiden miljoonan dollarin suuruisen palkan. Toinen agentti kaavailee Nitshushkinille 4-5,5 miljoonaa dollarin tilipussia. Kolmas agentti taas veikkaa venäläishyökkääjän palkan nousevan peräti kuuteen miljoonaan dollariin. NHL-valmentaja uskoo Nitshushkinin tulevan palkan olevan ”viiden miljoonan dollarin luokkaa”.

Pelaaja-agentit käyttivät Nitshushkinin sopimuksessa vertailukohtana Bryan Rustin ja Zach Hymanin sopimuksia. Molemmat hyökkääjät ovat Nitshushkinin tapaan omissa seuroissaan kärkiketjujen ”täytemiehiä”.