Colorado Avalanche on enää kolmen voiton päässä jääkiekon NHL:n Stanley Cupin mestaruudesta. Finaalien avausosassa kaatui varhain torstaiaamuna Tampa Bay Lightning ensimmäisessä jatkoerässä maalein 4-3.

Mikko Rantanen syötti Gabriel Landeskogin iskemän 1-0-maalin, Artturi Lehkonen puolestaan iski 3-1-osuman Rantasen alustuksesta.

Toisessa erässä johto kuivui kasaan, kun Ondrej Palat ja Mikhail Sergatshev niittasivat Tampan tasoihin. Maalit syntyivät ajassa 32.51 ja 33.39 eli vain 48 sekunnin sisällä toisistaan.

Osumat olivat historialliset, sillä kaksi maalia on pystytty latomaan nopeammin kasaan vain yhdeksän kertaa aiemmin avausfinaaleissa.

– Jotenkin he järkyttivät meitä tehtyään kaksi nopeaa maalia. Mielestäni pelasimme hyvin ennen sitä, mutta toisessa erässä hävisimme kamppailupelejä, Rantanen mietti NHL:n nettisivujen mukaan.

Jatkoerässä Andre Burakovsky nousi ratkaisijaksi, joten Tampan hurja kiri valui lopulta romukoppaan.

– Ensimmäinen peli, ensimmäinen voitto. Meillä on yhä pitkä matka edessämme, Lehkonen tiivisti Denver Postille.