Buffalo Sabres kertoi perjantaina, että se nostaa seuralegendansa Ryan Millerin pelipaidan kotihallinsa KeyBank Centerin kattoon. Maalivahtilegendan pelinumero 30 jäädytetään ensi kauden aikana, tarkempi päivämäärä selviää myöhemmin kesän aikana.

41-vuotias Miller pelasi NHL:ssä kaikkiaan 18 eri kauden aikana. Hänen tililleen tuli 796 ottelua runkosarjassa ja 57 ottelua pudotuspeleissä. NHL-debyyttinsä Miller teki kaudella 2002-03 ja pelaajauransa hän päätti kauden 2020-21 jälkeen.

Sabres varasi Millerin kesän 1999 varaustilaisuudessa 5. kierroksella (#138). Hän edusti Sabresia kaikkiaan 11 eri kauden aikana. NHL:ssä Miller edusti myöskin St. Louis Bluesia, Vancouver Canucksia sekä Anaheim Ducksia.

Miller voitti urallaan kertaalleen Vezina Trophyn, joka jaetaan NHL:n parhaalle maalivahdille vuosittain. Lisäksi hän oli voittamassa olympiahopeaa vuonna 2010 Yhdysvaltain joukkueessa. Hänet palkittiin tuolloin myöskin turnauksen parhaana maalivahtina sekä arvokkaimpana pelaajana.

Buffalo Sabres

@BuffaloSabres
It was always about more than hockey.