Colorado Avalanche voitti Stanley Cupin kaatamalla Tampa Bay Lightningin otteluvoitoin 4-2. Ratkaiseva kuudes ottelu päättyi Avalanchen 2-1-voittoon. Ottelun voitto-osumasta vastasi suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen.

26-vuotias Lehkonen pelasi loistavat pudotuspelit. Hän viimeisteli 20 otteluun pisteet 8+6=14. Hän iski joukkueelleen isoja maaleja, kuten Stanley Cupin ratkaisseen osuman sekä finaalipaikan sinetöineen maalin Edmonton Oilersia vastaan.

Monien tuoreessa muistissa on varmasti edelleen myöskin se, että Lehkonen johdatti viime vuonna Montreal Canadiensin Stanley Cup -finaaleihin. Hän iski jatkoajalla ratkaisevan voittomaalin Vegas Golden Knightsin häkkiin. Isoja maaleja on siis syntynyt viimeisen vuoden aikana reilusti.

Jo ennen NHL-uraansa Lehkonen otti vahvasti ratkaisuroolia tärkeillä hetkillä. Hän edusti ennen NHL:ään lähtöään Ruotsin pääsarja SHL:ssä Frölunda HC:n joukkuetta kaudet 2014-16. Niistä jälkimmäinen kausi päättyi Frölundan osalta mestaruuteen.

Lehkonen iski tuolloin SHL:n pudotuspeleissä 16 otteluun komeat tehopisteet 11+8=19 ja voitti sekä piste- että maalipörssin. Hän muun muassa viimeisteli voittomaalin kahdessa puolivälieräottelussa ja latasi ratkaisevassa finaaliottelussa kaksi isoa maalia, jotka johdattivat Frölundan 5-3-voittoon kyseisessä ottelussa.