Artturi Lehkosen NHL-kausi on ollut vähintäänkin vuoristoratamainen. Sesonki alkoi umpisurkeassa Montreal Canadiensissa, joka menetti saumansa jatkopaikkaan jo hyvissä ajoin.

Pitkään näytti, ettei Lehkonen todellakaan pääse toistamaan viime kauden Stanley Cupin finaalipaikkaa. Mutta toisin kävi, kun Colorado Avalanche -siirto kävi toteen.

Lehkonen pelasi Habsissa lopulta 58 peliä pistein 13+16=29, Coloradossa saldo on toistaiseksi runkosarja ja pudotuspelit huomioiden 30 ottelua saldolla 12+8=20.

Yksi Lehkosen siirtoon vaikuttaneista tekijöistä oli nykyinen joukkuekaveri Mikko Rantanen. Hän konsultoi GM Joe Sakicia.

– Taisimme keskustella jotain, mutta en tarkalleen muista, mitä juttelimme. He taisivat kuitenkin kysellä, millainen tyyppi on kyseessä ja sanoin, ettei ole hääppöinen pelimies, Rantanen virnisteli NHL:n nettisivujen mukaan.

Sitten Colorado-tähti vakavoitui:

– Oikeasti tietysti sanoin, että hän on loistava jätkä, joka voi auttaa joukkuetta pukuhuoneessa ja erityisesti jäällä. Olemme nähneet sen pudotuspeleissä. Hän on pelannut erinomaisesti.

Kaksikko pääsee yrittämään Stanley Cupia yhdessä, ja mestaruus olisi kummallekin ensimmäinen. Finaalit alkavat ensi yönä.