Colorado Avalanche voitti Stanley Cupin kaatamalla finaaleissa Tampa Bay Lightningin otteluvoitoin 4-2.

Näin ollen myöskin joukkueen suomalaistähti Mikko Rantanen pääsi juhlimaan Stanley Cupin voittoa. 25-vuotias Rantanen pelasi loistavat pudotuspelit tehtailtuaan 20 otteluun tehot 5+20=25 sijoittuen viidenneksi pistepörssissä. Finaaleissa Rantanen jatkoi vahvoja otteitaan iskemällä kuudessa ottelussa pisteet 0+8.

– Kaikki neljä ketjua luistelevat vahvasti, ja sillä tavalla pelasimme tänäänkin. Tämä oli koko joukkueen voitto. Teimme todella rankasti töitä. Meillä on porukassa paljon taitoa, mutta mestaruuden voittaminen vaatii paljon muutakin kuin taitoa, Rantanen analysoi NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

Rantanen on pelannut nyt kuusi NHL-kautta. Viime kausina Colorado on kuulunut NHL:n kärkijoukkueisiin, mutta myöskin Rantasen uran varrelle mahtuu hetkiä, jolloin joukkueen peli on ollut pahemman kerran sekaisin.

– Muistan ensimmäisen kauteni tässä liigassa, kun voitimme runkosarjassa vain 22 ottelua. Vaikea uskoa, että kuusi vuotta myöhemmin olemme tässä tilanteessa. Ei tässä ole oikein sanoja, joilla kuvailisi tämänhetkisiä tunteita. Emme missään vaiheessa antaneet periksi ja opimme kaikesta kokemastamme, Rantanen sanoi.

Rantanen puhui kaudesta 2016-17, jolloin Colorado keräsi 82 ottelusta vain 48 pistettä. Joukkue jäi tuolloin koko sarjan viimeiseksi peräti 21 pisteen erolla seuraavaan.