Colorado Avalanchen tärkeimpiin hyökkäyspään tähtiin lukeutuva Nazem Kadri on suurella todennäköisyydellä jättämässä hallitsevan NHL-mestariseuran kesän aikana.

Kadrin tehoihin nähden (71 ottelua ja 87 tehopistettä runkosarjassa) selvästi alihintainen, 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkan taannut sopimus umpeutui tähän kauteen, eikä tiukassa palkkakattotilanteessa olevalla Avalanchella ole näillä näkymin pelimerkkejä tarjotakseen kanadalaissentterille tämän ansaitsemaa jättimäistä palkankorotusta.

Kadri itse myöntää seuravaihdoksen olevan todennäköisesti vääjäämättömästi edessä.

– Miksi en haluaisi jatkaa täällä? Kroenken perhe on tukenut minut uskomattomalla tavalla ja he haluaisivat pitää minut täällä, mutta tiedostamme molemmat samalla, että asiaan liittyy myös bisnespuoli, Kadri toteaa Sportsnetille.

– Olen osoittanut arvoni ja nyt katsomme eteenpäin ja seuraamme, mihin tämä kaikki johtaa, Kadri jatkaa.

31-vuotiaan Kadrin uskotaan saavan vapailta markkinoilta tarjouksia, jotka saattavat jopa tuplata miehen viime kauden ansiot.