Kärpät hankki NHL-meritoituneen ruotsalaispakin KHL:stä – kasassa pelottavan kova puolustuskuusikko

© Kuva: Getty Images

Kärppien puolustus näyttäisi uusimman hankinnan myötä olevan kasassa. Oululaisjoukkue on tehnyt sopimuksen David Rundbladin kanssa.

31-vuotias Rundblad on viisi viime kautta HK Sotshin ja SKA Pietarin riveissä KHL:ää pelannut pakki, jolla on 113 ottelun NHL-kokemus Chicago Blackhawksista, Arizona Coyotesista ja Ottawa Senatorsista. Kauden 2010-11 SHL:n puolustajien pistepörssin ylivoimainen voittaja on St. Louis Bluesin ykköskierroksen varaus vuodelta 2009.

Kärppien puolustus näyttää harvinaisen vakuuttavalta Liiga-tasolle. Topi Niemelä valittiin vuoden 2021 nuorten MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi, Atte Ohtamaa on kaksinkertainen maailmanmestari ja hallitseva olympiavoittaja, Mikko Niemelä on EHT-Leijona parin vuoden takaa, Tommi Kivistö on voittanut kahdesti MM-hopeaa ja Ludwig Byström on EHT-portteja kolkutteleva ruotsalaispakki.