Pittsburgh Penguinsin suomalaislupaus Kasper Björkqvist siirtyy ensi kaudeksi Liigaan. Kaleva uutisoi maanantaina, että Björkqvistin ensi kauden joukkue on Oulun Kärpät.

24-vuotias Björkqvist pelasi Liigassa viimeksi kaudella 2020-21, jolloin hän edusti lainasopimuksella KooKoota. Hänet valittiin tuolloin Liigan vuoden tulokkaaksi. Runkosarjassa Björkqvist tehtaili 44 otteluun tehopisteet 11+15=26. Kahdessa pudotuspeliottelussa hän jäi ilman tehopisteitä.

Penguins varasi Björkqvistin kesän 2016 varaustilaisuudessa 2. kierroksella (#61). Hän pelasi menneellä kaudella uransa ensimmäiset kuusi NHL-ottelua ja iski niissä yhden maalin. Muuten kausi sujui AHL:ssä Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin joukkueessa, jossa hän teki 54 runkosarjaotteluun pisteet 8+4=12 sekä kuuteen pudotuspeliotteluun tehot 0+1.

Maajoukkueurallaan espoolaislähtöinen Björkqvist oli voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta vuonna 2016.

Kaleva kertoi artikkelinsa otsikossa, että Kärppien ensi kauden joukkue on kolmea pelaajaa vaille valmis. Yksi kolmesta pelaajasta on nimenomaan Björkqvist.