Viimeisen sopimusvuotensa päättänyt Jesse Puljujärvi on yksi kuumimmista siirtonimistä NHL:ssä juuri nyt.

Edmonton Oilersin 24-vuotias suomalaislaituri on rajoitettu vapaa agentti, joten miehen oikeudet säilyvät edelleen albertalaisseurassa. Mikäli sopimukseen ei päästä, saattaa Oilers olla valmis luopumaan Puljujärvestä sopivan tarjouksen tullessa kohdalle.

Seuran sisäpiiritoimittaja Jim Matheson nostaa mahdolliseksi kauppakumppaniksi Chicago Blackhawksin, josta saattaisi löytyä ”Puljulle” mielenkiintoinen vaihdokki.

– Voisiko seuroilla olla halukkuutta vaihtaa Dylan Strome Puljujärveen? Strome on Connor McDavidin juniorivuosien pelikaveri. Kummatkin pelaajat ovat ykköskierroksen varauksia, jotka ovat syntyneet vuoden sisällä toisistaan. Strome on pelannut 270 peliä, Puljujärvi 259. Stromella on 170 pistettä, Puljujärvellä 98. Puljujärvi on kaksikosta parempi luistelija, Stromella on enemmän annettavaa hyökkäyspäässä, Matheson vertailee kahta entistä kärkivarausta.

25-vuotias Strome varattiin NHL:ään kolmantena pelaajana kesän 2015 varaustilaisuudessa. Hyökkääjä ei ole toistaiseksi pystynyt vastaamaan tätä kohtaan juniorivuosien jälkeen ladattuihin odotuksiin. Löytyisikö tarvittava askel vanhan tutkapari McDavidin rinnalta?