Huhhuh! Ilves hankki kerralla nimekkään suomalaispakin, kaksi AHL-vahvistusta ja solmi kolme jatkosopimusta

© Kuva: Getty Images

Ilveksen ensi kauden joukkueenrakennus on todella pitkällä. Torstaina seura kertoi tehneensä kolme uutta hankintaa: Jyrki Jokipakka ja Kevin Czuczman vahvistavat seuran puolustusta, Eetu Tuulola hyökkäystä.

Lisäksi Ilves kertoi tehneensä kolme jatkosopimusta. Dominik Masinin jatkosopimus on yksivuotinen, Joonas Odenin kaksivuotinen ja junnulupaus Emil Järventien mallia 2+1.

Jokipakka on poppoon nimekkäin pelaaja. 30-vuotias puolustaja on pelannut urallaan sekä NHL:ssä että KHL:ssä. Viime kaudella hän iski 31 KHL-ottelussa tehot 3+11=14.

– Jyrki Jokipakka on monipuolinen huippupuolustaja, joka vahvistaa puolustustamme pelin jokaisella osa-alueella ja auttaa joukkuettamme nousemaan seuraavalle tasolle. On todella hienoa, että huippukuntoinen ja yksi viime vuosien menestyneimmistä Ilves-kasvateista nähdään jälleen seurassa keskellä parhaita pelivuosiaan, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Czuzman puolestaan on kokenut AHL-puolustaja. Hän pelasi tällä kaudella 48 AHL-matsia tehoin 2+8=10.

– Kevin Czuczman on erittäin kokenut, isokokoinen, monipuolinen ja hyvin liikkuva puolustaja, joka tuo joukkueeseemme myös johtajuutta. Hän on todella pidetty pelaaja, joka on kuulunut monella kaudella AHL-joukkueidensa kapteenistoon. Czuczmanin tasosta ja luotettavuudesta kertovat toissa kaudella pelatut NHL-ottelutkin, toteaa Koskela.

Tuulola on Liiga-seuraajille entuudestaan tuttu. Viime vuodet 24-vuotias hyökkääjä on kuitenkin yrittänyt läpimurtoa Pohjois-Amerikassa. Tällä kaudella hän iski 61 AHL-ottelussa tehot 13+11=25.

– Eetu Tuulola on monikäyttöinen pelaaja, joka auttaa joukkuettamme roolissa kuin roolissa ja pystyy pelaamaan sekä yli- että alivoimaa. Saamme hänestä vahvan maalinedustapelaajan, jonka ominaisuudet korostuvat kevään ratkaisupeleissä. Hän tuo hyökkäykseemme kokoa, voimaa ja kovuutta sekä omaa potentiaalin nousta pelaajana vielä seuraavalle tasolle, näkee urheilujohtaja Timo Koskela.