Colorado Avalanchelle Stanley Cup -mestaruuden ratkaissut Artturi Lehkonen on lyömässä kesällä rahoiksi.

26-vuotiaan suomalaisen nykyinen 2,3 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy tähän kauteen.

Sportsnetin asiantuntija Eric Engelsin mukaan Lehkonen olisi solmimassa pitkän ja rahakkaan jatkosopimuksen Avalanchen kanssa.

– Lehkosta odottaa tilipäivä. Hän tulee samaan ison palkan ja 5-7 vuotisen sopimuksen, Engels valaisi.

Engelsin mukaan Avalanchen GM:n Joe Sakicin täytyy saada Lehkosen sopimus mahdollisimman nopeasti valmiiksi, jotta seuran sopimuksensa tähän kauteen päättävät kärkimiehet eivät livahtaisi vapaille markkinoille.

– Jos Sakic haluaa pitää Lehkosen caphitin kohtuullisena – ja varmasti haluaakin, sillä supertähti Nathan MacKinnon tienaa vielä yhden kauden ajan joukkueystävällistä palkkaa ja Nazem Kadrin, Andrei Burakovskyn, Valeri Nitshushkinin ja Josh Mansonin sopimukset päättyvät heinäkuussa. Sakicin täytyy tehdä Lehkosen kanssa niin pitkä sopimus, kuin vain mahdollista, Engels kirjoittaa.