NHL:ssä ilman läpimurtoa jäänyt suomalaishyökkääjä Kristian Vesalainen on solminut vuoden sopimuksen SHL-seura Malmö Redhawksin kanssa.

Alle 20-vuotiaiden MM-kultaakin urallaan voittanut Vesalainen, 22, on Winnipeg Jetsin 1. kierroksen (24.) varaus kesältä 2017.

Ruotsi on 22-vuotiaalle laitahyökkääjälle tuttu paikka, sillä mies pelasi maan junnusarjoissa sekä SHL:ssä kahden kauden ajan 2015-2017. Malmössä Vesalaista odottaa jälleen vastuullinen top 6 -rooli.

– Olen käynyt erittäin hyviä keskusteluja ja saanut sekä hyvän kuvan seurasta että siitä, millaiset tavoitteet siellä on ja miten he näkevät roolini tulevalla kaudella. Minulla on todella hyvä fiilis ja odotan todella innolla pääsyä Malmöön, Vesalainen kertoo seuran tiedotteessa.

– Haluan olla hyökkääjä, joka ottaa vastuun sekä hyökkäyspäässä että puolustuksessa. Mielestäni olen taitava pelaaja, ja minun pitäisi yrittää käyttää laukaustani ja luisteluani samalla, kun teen kovasti töitä auttaakseni joukkuettani voittoon, Vesalainen kuvailee itseään pelaajana.

Takavuosien superlupauksen kulunut kausi oli vaikea. Winnipeg Jetsissä miehen rooli jäi minimaaliseksi. 53 NHL-ottelua tuottivat vaisut tehot 2+1. AHL:ssä mies pelasi 17 runkosarjapeliä tehoin 3+3.

Liity tästä mukaan Suomen suurimpaan kiekkoaiheiseen Facebook-ryhmään Jääkiekon olohuoneeseen!