Mikko Lehtonen joutui pukukoppiin kesken USA-ottelun – näin Leijonat-tähti kommentoi jalkansa kuntoa

© Kuva: Pasi Mennander/Leijonat.fi

TAMPERE. Mikko Lehtonen pelasi maanantaina vahvan ottelun, kun hän onnistui maalinteossa 4-1-voitossa Yhdysvaltoja vastaan.

Lehtonen koki kamppailussa myös kovia, kun vastustajan taklaus kohdistui suomalaispuolustajan vasempaan jalkaan. Pienen maassa makoilun jälkeen Lehtonen pääsi kuitenkin ylös ja pystyi jatkamaan myöhemmin peliä.

– En ole nähnyt taklausta nauhalta. Se oli vähän epäonnekas tilanne. Ei se mun mielestä ollut mikään epäpuhdas taklaus. Puujalka tuli hetkellisesti. Sitä tutkittiin kopissa, mutta kaikki oli ok, Lehtonen kommentoi medialle heti ottelun päätyttyä.

Leijonien tähtipuolustajan koko joukkue esiintyi vahvasti läpi kamppailun.

– Mun mielestä me pelattiin hyvin ja ehjä 60-minuuttinen. Kaveri lähti vähän liikaa tunteilemaan ja hölmöili pelissä. Meillä pysyi pää kylmänä, pelattiin hyvä peli ja tulos on taululla.

MM-turnauksen alkulohkossaan Suomi on tällä hetkellä kärjessä puhtaalla pelillä, kun kolmesta ottelusta on irronnut kolme voittoa. Lehtosen mukaan pelit ovat menneet hyvin niin joukkueella kuin hänellä itselläänkin.

– Olen pystynyt tuomaan joukkueeseen sitä, mitä minulta odotetaan, ja mitä itsekin odotan itseltäni. Toki koko ajan on nälkää parantaa omaa peliä. Joukkueen kanssa yritetään parantaa, niin samalla yrittää parantaa myös itse, Lehtonen sanoi.

Miikka Lahtinen, Tampere
Twitter: @ladalahtinen