Lähde: Mestiksessä pelaa ensi kaudella ulkomaalainen joukkue

© Kuva: Getty Images

Zemgalen joukkueenjohtaja Aivars Zeltins on kertonut haastattelussa Latvijas Avīzen haastattelussa suomalaisittain mielenkiintoisen skuupin. Seurapomo kertoo joukkueensa pelaavan todennäköisesti ensi kaudella Mestiksessä.

Zemgale on toiminut aiemmin Dinamo Riian farmina. Latvian pääsarjajoukkueen tarkoitus olisi kasvattaa Mestiksessä nuoria tulevaisuuden maajoukkuepelaajia, joskin mukana on tarkoitus olla myös muutama kokeneempi konkari.

Zeltins kertoo, että asiasta on sovittu jo molempien maiden jääkiekkoliitoissa. Päätös on kuulemma enää joukkueesta itsestään kiinni. Asia ratkeaa hänen mukaansa kahden viikon kuluttua.

Zemgalen on määrä pelata Jelgavassa, jossa on noin 1500 katsojaa vetävä jäähalli. Joukkueen on tarkoitus jatkaa myös Latvian pääsarjassa, vaikka Mestis-projekti onnistuisikin, mikä tarkoittanee, ettei se pelaisi täysipainoista kautta Mestiksessä.

Latvia ja Suomi ovat joka tapauksessa lähentyneet jääkiekkoyhteistyössä, sillä ensi kaudella alle 16- ja 15-vuotiaiden sarjoissa Suomessa pelaa kolme latvialaista joukkuetta.