Leijonat pelaa tänään maailmanmestaruudesta! Lämmitelläksemme kiekkokansaa SuomiKiekko päätti väsätä Suomen faneille pienen visailun. Keksitkö sinä, kuka Leijonat-pelaaja on kyseessä? Apunasi on vain kolme vihjettä.

Vihje 1

Tämä suomalaispelaaja on pelannut jo pitkän ja komean uran. Vuosien varrella hän on pelannut Liigassa, NHL:ssä, AHL:ssä ja KHL:ssä. Poikkeuksellista on se, että jokaisessa sarjassa hän on edustanut vain yhtä joukkuetta. Koko ammattilaisuransa aikana tämä Leijonat-konkari on siis pelannut vain neljässä sarjassa ja neljässä joukkueessa.

Vihje 2

Kyseessä oleva suomalaispelimies on nähty vain yksissä MM-kisoissa ennen tämän vuoden Tampereen turnausta. Hän pelasi neljä ottelua vuoden 2015 kisoissa ja iski neljässä ottelussa yhden maalin. Mysteeripelaaja on nähty olympialaisissa kahdesti. Niistä jälkimmäisistä tuloksena oli olympiakulta.

Vihje 3

Tämä suomalaishyökkääjä on yhä ilman työnantajaa ensi kaudeksi. Luvassa on iso muutos, sillä kyseinen pelaaja on työskennellyt viimeiset yhdeksän vuotta Venäjällä. Ennen pitkää KHL-reissua hyökkääjä metsästi NHL-unelmaa kahden kauden ajan Pohjois-Amerikassa. Otteluita tuli vyölle Edmonton Oilersissa, mutta lopullinen NHL-läpimurto jäi tekemättä.

Näet oikean vastauksen klikkaamalla artikkelin lopusta seuraavaa sivua (2).

Oikea vastaus: Teemu Hartikainen

Oikea vastaus on tietenkin Teemu ”Härski” Hartikainen! Leijonien voimahyökkääjä on pelannut urallaan vain neljässä joukkueessa: KalPassa, Oklahoma City Baronsissa, Edmonton Oilersissa ja Salavat Julaev Ufassa.

Hartikainen on ollut tuttu näky Leijonien EHT-joukkueissa, mutta arvokisoissa häntä on nähty todella vähän. Hartikainen on ollut mukana kaksissa olympialaisissa ja vuoden 2015 MM-kisoissa ennen Tampereen kotikisoja.

Hartikainen on tehnyt pitkän uran KHL:ssä, ja hän on ollut koko sarjan tehokkain suomalaispelaaja. Hän on koko sarjan 16. tehokkain pelaaja. 677 KHL-ottelussa Hartikainen tykitti 355 tehopistettä.