Kärpät kasaa tulevalle Liiga-kaudella nimekästä joukkuetta.

Oululaisseura tiedotti tiistaina uusimmasta vahvistuksestaan, kun se kertoi solmineensa kahden vuoden sopimuksen HIFK:sta saapuvan maajoukkuehyökkääjä Teemu Turusen kanssa.

Turunen, 26, edusti viime kaudella HIFK:n lisäksi Jokereita, jonka riveissä mies takoi alkukauden 45 KHL-pelissä tehot 12+10=22. HIFK-paidassa Turunen pelasi yhdeksän runkosarjapeliä tehoin 0+3.

Liigassa Turunen on edustanut lisäksi HPK:ta, jonka riveissä hän voitti suomenmestaruuden keväällä 2019. Turunen kuului myös Leijonien hopeaa viime keväänä voittaneeseen MM-kisajoukkueeseen.

– Teemu on vastuullinen kahden suunnan pelaaja, joka pystyy tekemään tulosta. Hän on monipuolinen, ja pystyy pelaamaan ylivoimaa ja alivoimaa. Teemu on kova luonnepelaaja ja äärimmäisen tärkeä palanen tulevan kauden joukkuetta, Kärppien urheilujohtaja Harri Aho luonnehtii tuoretta hankintaansa.

Sain kuulla, että Kärpissä rakennetaan kovaa joukkuetta. Juttelin Lauri Marjamäen kanssa, ja hän kertoi mitä Kärpät tavoittelee. Joukkue on aiemmin menestynyt hyvin, ja nyt muutaman huonomman vuoden jälkeen on tarkoitus kääntää kurssia. Toivottavasti pystyn omalla panoksellani auttamaan joukkuetta menestymään, helsinkiläissyntyinen Turunen itse perustelee muuttoa pohjoiseen.