Kari Jalosen valmentamassa Tshekissä kuohuu! NHL-tähti kotimatkalle – perhe myöntää: yritti provosoida joukkuekaverin tappeluun

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon MM-kisoissa syntyi pienimuotoinen kohu alkuviikosta, kun Kari Jalosen valmentamassa Tshekin MM-kisaryhmässä pelannut NHL-hyökkääjä Dominik Simon häipyi yllättäen joukkueesta.

Tshekkiläinen iSport-sivusto uutisoi tiistaina, että Simon olisi ottanut yhteen Detroit Red Wingsissä pelaavan maamiehensä Filip Hronekin kanssa. Simonin perhe on nyt vahvistanut Idnes-sivustolle huhut todeksi.

– Dominik on joukkuepelaajana hyvin pahoillaan ja pyytää anteeksi sekä joukkueelta että johdolta. Dominik lähti kisoista kahden ottelun jälkeen vaikeiden henkilökohtaisten ja perhesyiden vuoksi. Hän toi ongelmansa kaukalosta ja henkilökohtaisesta elämästään mukanaan pukukoppiin ja yritti provosoida joukkuekaverin tappeluun, hyökkääjän perhe paljastaa.

27-vuotias Simon on pelannut seitsemän NHL-kautensa aikana 256 runkosarjapeliä. Päättyneellä kaudella mies edusti Pittsburgh Penguinsia sekä Anaheim Ducksia. Hyökkääjän sopimus Ducksin kanssa umpeutui tähän kauteen.

– Vuosi on ollut hänelle erittäin raskas. Sen vuoksi Dominik sopi yhdessä johdon kanssa, että on parempi lyödä hanskat naulaan ja lähteä kotiin. Nyt hän on kotona, ja saa levätä sekä hoitaa asiat kuntoon, miehen perhe jatkaa.

Simon ehti pelaamaan MM-kisoissa kaksi ottelua ilman tehomerkintöjä.