Keski-Euroopassa pelattava monikansallinen IceHL-sarja on päättynyt kauden 2021-22 osalta maanantaina ja mestarijoukkue on selvillä. Se on Red Bull Salzburg, joka kukisti finaalisarjassa Fehervar AV19:n otteluvoitoin 4-0. Ratkaiseva neljäs ottelu päättyi Salzburgin 3-1-voittoon.

Mestaruus oli Salzburgille sen seurahistorian seitsemäs. Edellinen mestaruus oli vuodelta 2016. Tällä kaudella Salzburg esitti kaikkiaan vakuuttavia otteita kaukalossa, sillä se voitti ensin runkosarjan, ja pudotuspeleissä se ei hävinyt ainuttakaan ottelua. Puolivälierissä Znojmo kaatui voitoin 4-0 ja välierissä Vienna Capitals samoin lukemin.

Salzburgin riveissä pelasi tällä kaudella kaksi suomalaispeluria, jotka pääsivät näin ollen juhlimaan myöskin mestaruutta. He ovat maalivahti Atte Tolvanen sekä hyökkääjä Jan-Mikael Järvinen. 27-vuotias Tolvanen pelasi runkosarjassa 27 ottelua (92,4%, 1,96) ja pudotuspeleissä hän sai vastuuta kahdeksassa ottelussa (95,2%, 1,16). 34-vuotias Järvinen pelasi puolestaan 46 runkosarjaottelua tehopistein 4+18=22 sekä 12 pudotuspeliottelua pisteillä 2+6.

Aiemmalla urallaan Tolvanen on pelannut muun muassa 45 Liiga-ottelua Pelicansissa ja Ässissä. Järvisen tilillä on 398 Liigan runkosarjaottelua ja 115 pudotuspelikamppailua. Hän on voittanut Tapparan paidassa muun muassa kaksi Suomen mestaruutta.

Fehervarin riveissä pelasi myöskin yksi suomalainen. Hän on maalivahti Rasmus Tirronen, joka esiintyi kuluneella kaudella 28 ottelussa runkosarjassa (91,3%, 2,40) sekä 13 pudotuspeliottelussa (92,9%, 2,24).

EC Red Bull Salzburg

@ecrbs
ES IST VOLLBRACHT.

How SWEEP IT IS 🙌👊💯💪