Vaikean NHL-kautensa pian päättävä Kevin Lankinen torjui komean voiton – risukasaan on paistanut viime aikoina aurinko: “Pelini on sillä tasolla, millä haluan sen olevan”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin Kevin Lankinen nousi NHL:n tiistaiyön ykkössuomalaiseksi.

Taalaliigassa pelattiin yksi matsi, jossa Chicago kaatoi Philadelphia Flyersin numeroin 3-1. Vuoden 2019 maailmanmestari torjui 33 kertaa, mutta suomalaista ei valittu esimerkiksi matsin tähdistöön.

Hän kommentoi virettään taiston taukoamisen jälkeen silti positiiviseen sävyyn.

– Olen onnellinen tavasta, miten olen pelannut illasta toiseen. Pelini on sillä tasolla, millä haluan sen olevan. Tietysti juttuja voi aina työstää, kultaleijona sanoi chicagolaisen Sun Timesin toimittaja Ben Popen mukaan.

– Olen aika tyytyväinen siihen edistykseen, mitä olemme saaneet aikaan Jimmy Waiten kanssa tällä kaudella, Lankinen jatkoi kiittäen yhteistyötä maalivahtivalmentajan kanssa.

Lankisen tämän kauden tilastot eivät eittämättä ole hääppöisiä. Kumilätkät ovat tarttuneet 30 pelissä vain 89,0 prosentin tarkkuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 3,53.

Viime kaudella vastaavat kategoriat näyttivät lukemia 90,9 ja 3,01.

Chicagon kausi tulee NHL:ssä päätökseen kahden ottelun kuluttua. Takavuosien dynastia ei tule pääsemään jatkoon, ja se sijoittuu läntisessä konferenssissa vasta 14:nneksi.

Suomalaismolari olisi siis periaatteessa vaihtoehto myös Leijonien maalille MM-kotikisoissa.

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️