TPS nappasi toisen kiinnityksen finaalipaikkaan, Tappara kolmannen – näin pelattiin Liigan välierissä tiistaina

© Kuva: Taneli Niinimäki

Molemmat Liigan välieräparit olivat tositoimissa tiistai-iltana. Molemmissa otteluissa nähtiin myöskin vierasvoitot.

Tappara haki KooKoosta 5-1-voiton Kouvolasta ja siirtyi välieräsarjassa otteluvoitoin 3-1-johtoon. Suureksi sankariksi nousi Joona Luoto, joka tehtaili ottelussa hattutempun. Tapparan muista maaleista vastasivat Veli-Matti Savinainen ja Jukka Peltola, kun taas KooKoon ainokaisesta vastasi Toni Suuronen.

TPS ryösti puolestaan Tampereelta vierasvoiton, kun se kaatoi ensimmäisessä jatkoerässä Ilveksen loppulukemin 3-2. Jatkoerässä ottelun ratkaisi Mikael Pyyhtiä. Ilves johti ottelua kahteen otteeseen Eemeli Suomen ja Nick Baptisten ylivoimaosumilla, mutta TPS iski kahdesti tasoihin Eemil Viron sekä Johan Ivarssonin toimesta. Turkulaiset siirtyivät ottelusarjassa nyt 2-1-johtoon.

Välierät jatkuvat keskiviikkona, kun TPS ja Ilves kohtaavat Turussa neljännen ottelun merkeissä. Tapparan ja KooKoon välinen viides ottelu pelataan puolestaan torstaina Nokia Arenalla ja tuolloin sarja on ensimmäistä kertaa katkolla Tapparalle.

Liigan välierät:

Tappara – KooKoo 3-1
Ilves – TPS 1-2