Montreal Canadiens on luopumassa kesällä myös toisesta suomalaispelurista, arvioi arvostettu NHL-sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun.

The Athleticin toimittajan mukaan Joel Armia on Artturi Lehkosen jälkeen seuraava siirtokohde joukkuettaan uudistavalle Canadiensille.

LeBrunin mukaan seurajohto yritti kaupata 28-vuotiasta laitahyökkääjää jo NHL:n siirtotakarajlla, mutta miehen 3,4 miljoonan dollarin vuosipalkka karkoitti potentiaaliset ottajat.

– Armian sopimus on seuralle kuin pallo jalassa. Habs yritti tuloksetta kaupata häntä viimeisten viikkojen aikana. Uskoakseni he aikovat tehdä kesällä kaikkensa kaupatakseen Armian. Tämä sopimus oli yksi syyllinen siihen, että he joutuivat luopumaan Lehkosesta, LeBrun kertoo.

Armia solmi viime vuonna neljän vuoden jatkosopimuksen Canadiensin kanssa, joten sopimus kattaa vielä tulevat kolme kautta. Porilaisen kuluva kausi on ollut kaiken kaikkiaan vaikea. Urallaan yli 400 NHL-peliä pelannut Armia on iskenyt kuluvan kauden 55 pelissä vain viisi maalia ja 13 tehopistettä.