Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby pisti sunnuntai-illan tehoilunsa myötä NHL:n historiaa uuteen uskoon. Pens kellisti Nashville Predatorsin jatkoajalla 3-2 kanukin nakutettua tehot 2+1.

Crosby rikkoi pelissä 1 400 pisteen rajan, ja kanadalainen on summannut uran 1 100 ottelussa nyt pisteet 514+886=1 400. Hän nousi kaikkien aikojen pistepörssissä 22:nnelle sijalle, ohi Jari Kurrin. Suomalaislegenda summasi aikanaan saldon 601+797=1 398.

Urallaan käytännössä kaiken mahdollisen voittanut pelaaja nousi 1 400 pisteeseen liki ainutlaatuisella tavalla, seitsemänneksi nopeimmin kautta taalaliigahistorian. Nopeammin tuohon rajaan ovat kyenneet vain Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Marcel Dionne, Phil Esposito, Jaromir Jagr ja Steve Yzerman.

Pittsburgh Penguins

@penguins
1️⃣4️⃣0️⃣0️⃣ NHL POINTS!

Sidney Crosby becomes the seventh-fastest player to reach 1,400 points in @NHL history behind Wayne Gretzky (580 GP), Mario Lemieux (691 GP), Marcel Dionne (1,022 GP), Phil Esposito (1,070 GP), Jaromir Jagr (1,086 GP), and Steve Yzerman (1,093 GP).

– Emme saaneet luotua laukauksia pelin alussa paljoakaan. Mielestäni pelasimme silti hyvin. En usko, että tuo (tilasto)seikka oli osoitus siitä, miten pelasimme, Crosby mietti seuran kotisivuilla viitaten pelin avauserään.

Sen jälkeen laukaukset olivat Nashvillelle 11-3.

– Siinä on helppoa turhautua, joukkueen tulemista peliin mukaan takaisin kehunut kanadalainen summasi.

Pens on kerännyt pisteitä itäisen konferenssin joukkueista vasta seitsemänneksi eniten, mutta pudotuspelipaikka ei ole uhattuna.