Patrik Laineeseen vaihdettu NHL-tähti jälleen siirtohuhuissa – suomalaislupaus päätymässä osaksi kauppaa?

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineeseen viime kauden alussa Winnipeg Jetsin ja Columbus Blue Jacketsin välisessä jättitreidissä vaihdetun Pierre-Luc Dubois’n nimi on noussut viime päivinä mukaan NHL:n siirtohuhujen keskiöön.

Viimeistä sopimusvuottaan pelaava Dubois vaatii tiettävästi seuraavasta sopimuksestaan ykkössentterin vuosipalkkaa, mikä saattaa olla liikaa Jetsille, jolla on jo riveissään Mark Scheifele.

Montreal Hockey Now -sivuston toimittaja Marco D’Amicon mukaan ainakin Montreal Canadiens olisi kiinnostunut hankkimaan 23-vuotiaan Dubois’n uudeksi ykkössentterikseen. Toimittaja listasi artikkelissaan mahdollisen tarjousehdotuksen, jolla Canadiens saattaisi kaapata kanadalaistähden Jetsistä.

– Yksi ykköskierroksen varausvuoro (joko Calgary Flamesiltä tai Florida Panthersilta saatu), yksi valmis NHL-tason pelaaja – esimerkiksi Christian Dvorak, yksi tulevaisuuden lupaus nelikosta Mattias Norlinder, Jesse Ylönen, Riley Kidney tai Jan Mysak sekä yksi kakkoskierroksen varausvuoro tai Montrealin oma kolmoskierroksen varausoikeus, toimittaja listaa mahdollisen toiseen suuntaan lähtevän vaihtopaketin.

Dubois olisi kieltämättä pätevä vahvistus tällä kaudella pahasti sakanneen Habsin keskikaistalle. Tästä kaudesta viisi miljoonaa dollaria tienannut nuorukainen on nakutellut kuluvalla kaudella pelaamissaan 78 ottelussa 27 maalia ja 58 tehopistettä.